استفاده از ایرانیت برای پوشش سقفهای پارکینگ یا انباری در فضای باز یکی از مقرونبهصرفهترین روشها برای جلوگیری از تابش مستقیم خورشید و بارش باران است. با این حال ایرانیت معایبی نیز دارد.
یکی از معایب استفاده از ایرانیت برای سقف این است که در مقابل خورشید، گرمای زیادی را جذب میکند و این گرما را به فضای داخلی ساختمان منتقل میکند. همچنین در صورتی که مقدار بارش باران زیاد باشد، از محلهای اتصال ممکن است مقداری باران به داخل ساختمان نفوذ کند.
رفع مشکلات ایرانیت سیمانی با ایزوگام
با استفاده از ایزوگامکاری میتوان دو مشکل ایرانیت را برطرف نمود. جهت ایزوگام کردن ایرانیت ابتدا لازم است تا سطوح مواج ایرانیت را با ملات سیمان و ماسه پر کنیم و منتظر بمانیم تا کاملا خشک شود. سپس با استفاده از قیر یا پرایمر ایزوگام یک لایهی اضافی روی ایرانیت قرار میدهیم تا چسبندگی بیشتری بین ایزوگام و ایرانیت ایچاد شود.
در پایان نیز با استفاده از ایزوگام دولایه فویلدار که اشغهی خورشید را منعکس میکند و گرمای آن را جذب نمیکند، روی ایرانیت را میپوشانیم.
ایرانیت پلاستیکی و فلزی
ایرانیت فلزی و پلاستیکی به دلیل تحمل کم وزن یا عدم چسبندگی لازم، با استفاده از ایزوگام قابل پوشش نیستند و جهت رفع مشکل گرما باید از عایقهای دیگر یا تعویض ایرانیت با ایرانیت سیمانی اقدام نمایید.
نکات ایمنی در نصب ایزوگام روی ایرانیت
با توجه به مقاومت کم ایرانیت و احتمال اینکه در نصب آن اصول لازم رعایت نشده باشد، در هنگام نصب ایزوگام و سیمانکاری باید به این نکته توجه شود تا از بروز حوادث جلوگیری شود.
از قرار دادن وزن زیاد روی ایرانیت که برای این وزن تحمل ندارد خودداری کنیم و تجهیزات نصب ایزوگام را تا حد ممکن روی ایرانیت قرار ندهیم. فردی که کار نصب ایزوگام را انجام میدهد میبایست دقت کافی را داشته باشد تا مبادا حوادثی برای او یا دیگران پیش بیاید.