ایزوگام یک روش مناسب برای پوشش بام ساختمان‌ها جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت است که از لایه‌های مختلفی شامل لایه‌های تیشو یا الیاف و قیر تولید می‌شود. نصب ایزوگام روی بام با استفاده از گرما و ایجاد چسبندگی بین لایه‌ی قیر و سطح بام به انجام می‌رسد و در اغلب موارد نیاز به مواد کمکی دیگر برای نصب ایزوگام وجود ندارد.

نصب ایزوگام

برای شناسایی یک ایزوگام با کیفیت و خوب که بتواند حداقل ۱۵ سال روی بام شما بدون مشکل به کار خود ادامه دهد، لازم است تا به نکات زیر آشنایی داشته باشید.

ایزوگام دارای انواع مختلفی است که هر یک برای شرایط گوناگونی تولید می‌شوند و اگر از نوع نامناسب ایزوگام در محل مورد نیاز استفاده شود، ممکن است کارایی لازم را به دنبال نداشته باشد. برای مثال ایزوگام‌های تک‌لایه و دولایه و دارای فویل و بدون فویل و ایزوگام‌های زمستانی و تابستانی هر یک ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که نصاب ایزوگام باید بسته به شرایط آن را انتخاب و نصب نماید.

نکته‌ی دیگری که در هنگام نصب ایزوگام باید به آن توجه شود، تاریخ تولید و تاریخ انقضای ایزوگام است. ایزوگام پس از تولید در کارخانه تا مدت محدودی قابل استفاده است و اگر تاریخ انقضای آن سپری شود، کیفیت و کارایی لازم را نخواهد داشت. بنابراین هنگام خرید ایزوگام باید به این نکته نیز توجه شود.

لایه‌های متداول به کار رفته در ایزوگام

  1. قیر صنعتی ۶۰/۷۰
  2. مواد پلیمری
  3. لایه تیشو یا پشم‌شیشه جهت ایجاد استحکام در ایزوگام
  4. لایه پلی‌استر سوزنی
  5. فیلم پلی‌اتیلن
  6. پودر تالک یا پودر مس برای جلوگیری از چسبندگی پیش از موعد ایزوگام
  7. فویل آلومینیومی در انواع فویل‌دار ایزوگام
  8. باند و چسب

مشخصات فنی ایزوگام

  1. ابعاد ایزوگام ۱ متر در ۱۰ متر می‌باشد و به صورت رول عرضه می‌شود.
  2. ضخامت استاندارد ایزوگام حدود ۳ تا ۵ میلیمتر است و بسته به نوع آن ممکن است متفاوت باشد.
  3. وزن هر رول ایزوگام ۱۰ متری حدود ۴۰ کیلوگرم است.

یک ایزوگام استاندارد دارای ویژگی‌های فنی و تخصصی بیشتری است که بررسی برخی از آن‌ها به شرایط آزمایشگاهی و تجربه‌ی بیشتر نیازمند است.

ویژگی‌هایی که یک ایزوگام خوب باید داشته باشد

برخی از ویژگی‌هایی که یک ایزوگام خوب و دارای عمر بالا باید برای شما به همراه بیاورد.

  1. هنگامی که ایزوگام تا می‌شود، نشکند
  2. در برابر ضربه مقاوم است و ترک نخورد و پارگی پیدا نکند
  3. ذر برابر سرما و گرمای هوا مقاوم است و تغییر شکل و ایراد پیدا نمی‌کند
  4. نصب ایزوگام با کمترین آلودگی همراه است و اگر هنگام نصب آلودگی زیاد مشاهده شود، به دلیل استفاده از مواد اولیه نامرغوب است.
  5. ایزوگام باید تاریخ تولید و تاریخ انقضا و علامت استاندارد داشته باشد و در یک شرکت معتبر تولید شده باشد.
  6. ایزوگام خوب باید دارای ضمانت معتبر و با مدت زمان کافی باشد.

انواع ایزوگام

دو نوع متداول ایزوگام، ایزوگام‌های تک‌لایه و دولایه هستند. ایزوگام تک لایه حدود ۳ میلیمتر ضخامت دارد و برای عایق‌کاری سرویس‌های بهداشتی و حمام و آشپزخانه در زیر کاشی و سرامیک کاربرد دارد. گاهی ممکن است ایزوگام تک لایه به صورت ضربدری و دو لایه روی هم نصب شود تا عمل عایق‌کاری با اطمینان بیشتری به انجام برسد.

نگهداری از ایزوگام

اگر بهترین نوع ایزوگام را که به درستی نگهداری نشده است، خریداری کنید، باز هم به نتیجه‌ی دلخواه دست پیدا نمی‌کنید. ایزوگام خوب باید به خوبی هم نگهداری شود. از شرایط لازم برای نگهداری ایزوگام، نگهداری عمودی ایزوگام و عدم ایجاد فشار زیاد روی لایه‌های ایزوگام است. اگر فشار روی ایزوگام زیاد باشد، لایه‌های داخلی ایزوگام آسیب خواهند دید و لبه‌های پایین ایزوگام ممکن است شکستگی پیدا کنند و در نتیجه نتوانید از آن به درستی هنگام نصب استفاده نمایید.

همچنین لازم است تا ایزوگام در دمای مناسب نگهداری شود تا لایه‌های ایزوگام در دمای بالا یا دمای بسیار سرد، کارایی و عملکرد مورد انتظار خود را از دست ندهند.

نصب صحیح ایزوگام

علاوه بر ایزوگام خوب، لازم است تا محل نصب نیز دارای شرایط لازم باشد. اگر سطح زیرین ایزوگام دارای شن و ماسه باشد، چسبندگی ایزوگام به سطح کاهش پیدا می‌کند و باعث می‌شود تا ایزوگام به آسانی از سطح جدا شود یا رطوبت به زیر آن نفوذ کند. در صورتی که سطح نصب ایزوگام نامسطح یا با کیفیت پایین باشد، ابتدا کار زیرسازی باید انجام شود. این کار ممکن است به وسیله‌ی سیمان و پرایمر ایزوگام یا سایر مواد بر اساس تشخیص کارشناس به انجام برسد.

ایزوگام باید در دمای مناسب و در هوای خشک به انجام برسد. اگر هنگام نصب سطح دارای رطوبت باشد یا دمای هوا بیش از اندازه سرد باشد، چسبندگی لازم بین ایزوگام و سطح ایجاد نمی‌شود و در نتیجه کارایی مورد انتظار به دست نخواهد آمد.

نکته‌ی دیگر که در هنگام نصب ایزوگام باید به آن توجه شود این است که ایزوگام باید توسط نصاب ماهر نصب شود. زیرا ایجاد حرارت ناکافی یا حرارت زیاد روی نقاطی از ایزوگام، تمام تلاش‌های انجام شده را از بین خواهد برد. همچنین یک نصاب با تجربه می‌توند معایب سطح نصب ایزوگام و همچنین روش برطرف کردن آن‌ها را به انجام برساند. اگر لایه‌های جانبی ایزوگام به خوبی روی هم چسبانده نشوند، آب از میان لایه‌های کناری به زیر ایزوگام و در نتیجه سقف خانه نفوذ می‌کند و باعث ایجاد خرابی در ایزوگام و سقف خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *